Kapcsolódó tartalmak

Cikk letöltése PDF

2016.12.15.

Hat napon át gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat a SPAR üzleteiben

Idén december 15. és 20. között rendezi karácsonyi élelmiszergyűjtő akcióját a SPAR-csoport üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A huszadik alkalommal meghirdetett Adni öröm! akció a SPAR és INTERSPAR üzletekben vásárlók tízezreinek nyújt lehetőséget arra, hogy az ünnep előtt rászoruló embereken segítsenek.

2016. december 15. és 20. között huszadik alkalommal szervezi meg hagyományos karácsonyi gyűjtését a SPAR-csoport kijelölt üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Adni öröm! akció során az ország egész területén a SPAR és INTERSPAR üzletekben összesen 165 helyszínen gyűjtik a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket a karitatív szervezet önkéntesei. Hat nap alatt nyitástól zárásig több mint kétezer önkéntes, köztük több száz középiskolás diák szólítja meg az üzletekbe betérő vásárlókat, hogy ha tehetik, vásárlásukkal segítsék a rászoruló embereket is. A termékadományokat a pénztárak mögött felállított máltai asztaloknál lehet átadni.

Az elmúlt évben 257 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből több mint harmincezer ajándékcsomagot készített a Máltai Szeretetszolgálat. Az adományokat rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, sokgyermekes családok és hajléktalan emberek kapják meg, még karácsony előtt. Az idei, huszadik alkalommal megrendezett gyűjtésről az www.adniorom.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni, az oldalon a jótékonykodást segítő praktikus információk mellett az akcióban résztvevő üzletek is megkereshetők, az adományszámláló segítségével  pedig az összegyűlt élelmiszer mennyiségét lehet nyomon követni.

Míg a tartós élelmiszerek vásárlásával a rászorulóknak készülő élelmiszercsomagokhoz adhatnak segítséget a vásárlók, addig a kijelölt üzletek pénztárainál megvásárolható 200 és 500 forintos adománykártyákkal a leszakadó kistelepüléseken élő gyerekek számára indított esélyteremtő programokat támogathatják.