Cikk letöltése PDF

2016.12.19.

Több mint 1 milliárd forintból újul meg a zalaegerszegi INTERSPAR

17 éve nyitotta meg kapuit Zalaegerszeg első hipermarkete, amelyet a SPAR Magyarország 1,049 milliárd forintos beruházás keretében modernizál – két ütemben – a megnövekedett vásárlói igényekre válaszul. Az INTERSPAR áruház egy SPAR toGo étteremmel is kibővül.

„A SPAR azért döntött a teljes körű felújítás mellett, mert a zalaegerszegi régió jelentős vásárlóerővel rendelkezik, s az elmúlt több mint másfél évtizedben évről évre nőtt a vásárlóink száma, akiket nemcsak minőségi termékekkel, de a legkorszerűbb eszközökkel és a legmagasabb színvonalon szeretnénk kiszolgálni. A komplex projekt központi eleme egy különleges SPAR toGo étterem kialakítása az INTERSPAR áruházon belül, amelynek munkálataihoz már november közepén nekiláttunk. A karácsonyi és szilveszteri időszakban nyitva tartunk a megszokott rendben, de 2017 első munkanapjától áprilisig a kivitelezőké lesz a főszerep, ezért kérjük vásárlóink megértését” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az INTERSPAR áruház 8773 négyzetméteres alapterülete, illetve a 4230 négyzetméteres eladótere nem fog bővülni, de küllemében jelentősen átalakul. Elbontják az üvegvisszaváltót, ami új helyet kap majd az áruházban. A raktár felújítását már elkezdte a kivitelező: a hátsó részen új hűtőkamrák lesznek beépítve, a padlóburkolatot kicserélik, a falakat tisztasági festéssel fertőtlenítik. A január 2-án kezdődő második ütemben – az áruház bezárását követően – a bejárati rész is átépítésre kerül. A teljes eladóteret újraburkolják, illetve új  üzleteket és vendégmosdókat alakítanak ki. A vásárlók által használt területeket, a polcokat és kínáló pultokat egy skandináv belsőépítészeti koncepciónak megfelelően átalakítják. A megvalósuló fejlesztéssel egy jövőbe mutató, az aktuális vevői igényeket szem előtt tartó, innovatív környezetet alakítanak ki, ahol a vásárlás valódi élményt nyújt majd az áruházba betérőknek.

A SPAR toGo étterem igazi különlegességnek ígérkezik az INTERSPAR áruházban: frissen készült meleg ételeket, például pizzákat, grill ételeket, helyben panírozott frissen sülteket, zöldségeket és sajtokat, illetve szendvicseket, salátákat, üdítőket, és kávét fognak itt kínálni.

A teljes gépészet is megújul: a komfort klíma hűtését biztosító folyadékhűtőt és a hőcserélőt lecserélik, a légtechnikai rendszert felújítják, a régi gázkazánokat sokkal hatékonyabbak váltják fel. Megújul a tűzjelző rendszer, a hangosítás és az elektromos hálózat is. A korszerűsítéssel a hipermarket energiafelhasználása is jelentősen csökken: a jóval magasabb teljesítményű, környezetbarát hűtőtechnika mellett költséghatékony LED világítási rendszert építenek ki. Valamennyi hűtőszekrényt és -bútort energiatakarékos változatra cserélik, a gépészeti hulladékhőt a meleg víz előállítására fordítják. A hagyományos kasszák mellett új kasszainformációs rendszer segíti majd a tájékozódást, emellett elérhető lesz az ingyenes internet a WIFI-hálózat kiépítésének köszönhetően a SPAR toGo étterem területén.

Az idén 25 éves SPAR Magyarország üzlethálózatának folyamatos bővítése mellett minden évben jelentős összeget fordít meglévő üzleteinek korszerűsítésére. Ebben az évben 26 áruház újult meg és 4 új áruház nyitotta meg kapuit. A beruházások összértéke 2016-ban elérte a 23 milliárd forintot.

A zalaegerszegi INTERSPAR 93 főt foglalkoztat, akik számára a felújítás nem csak megújult munkakörnyezetet, de stabil munkahelyet is jelent, hiszen a modernizált áruházakkal a SPAR hosszú távon számol Magyarországon.

Az üzlet elérhetősége:

8900 Zalaegerszeg, Ola utca 1.