2016.09.20.

A minőségi oktatást segíti a SPAR

Nyolc számítógépet adományozott a SPAR a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium és Szakközépiskolának. Az eszközök a tanári kart segítik feladataik ellátásában.

A SPAR nyolc számítógépet adományozott a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium és Szakközépiskolának. Az informatikai eszközöket az iskola tanári kara használja majd, a számítógépek jó szolgálatot tesznek a tanrenddel és a diákokkal kapcsolatos adminisztrációban, illetve segítik a szakképző intézményben zajló minőségi oktatást. A SPAR és a középiskola között már hosszú évek óta remek szakmai kapcsolat van, az iskola növendékei folyamatosan gyakorlati lehetőséget kapnak eladó és kereskedő szakmában SPAR és INTERSPAR áruházakban. A gyakorlati idejét az egyik INTERSPAR áruházban töltő Lakatos Petra például a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Szakma Kiváló Tanulója” versenyen, eladó szakmában 3. helyezést ért el idén.

Mint Szakács Csilla, az iskola igazgatója elmondta: az intézmény jogelődjében, a Budapest Főváros Tanácsa Élelmiszer Kereskedelmi-Tanuló Iskolában 1955/56-os tanévben kezdődött meg a tanítás. Az 1960-as évek végén már több mint háromezer tanuló fordult meg itt a képzéseken. Az intézmény ma is fontos bázisa az élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatoknak. Jelenleg a kereskedelmet érintő szakmák közül eladó, kereskedő, logisztikai ügyintéző szakképzés folyik a falai között.

Az idén 25 esztendős, több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR cégfilozófiájában kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás. A cég a „SPAR segítő kezek” programja keretében igyekszik támogatni a civil szféra képviselőit - hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.