Cikk letöltése PDF

2023.12.06.

Zárva lesz a legtöbb SPAR-üzlet december 24-én

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

„A karácsony az ünneplés, az elmélyülés időszaka, ám a kereskedelemben dolgozó kollégáinknak az ezt megelőző időszakban a szokásosnál is nagyobb erővel, energiával kell helyt állniuk az üzletekben. Annak érdekében, hogy 14 ezer munkatársunk többsége otthon, a családja és barátai körében, békésen és méltó módon tölthesse a szentestét, készülhessen az ünnepekre, vállalatunk úgy döntött, hogy saját üzemeltetésű egységeinek többségét zárva tartja december 24-én” – jelentette be Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója.

Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek 12.24-én déli 12 óráig, így azok a munkatársak, akik ezen a napon dolgozni fognak, köszönetképpen 100% túlóra pótlékban részesülnek. A franchise üzletek - SPAR partner, SPAR market -, valamint a töltőállomásokon található egységek - OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR - maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.  

„Munkatársaink és vásárlóink érdekeit egyaránt figyelembe vettük a döntésnél. Azt szerettük volna elérni, hogy a lehető legtöbb dolgozónk maradjon otthon, ám nyitva fogunk tartani ott, ahol a vásárlók nagyobb számban vannak jelen - ilyenek az INTERSPAR hipermarketek, és a bevásárlóközpontokban működő egyes üzleteink. Ezért óriási köszönet illeti azokat, akik szenteste napján is dolgozni fognak. Reméljük, hogy a jövőben létrejön majd egy olyan egységes szabályozás, amely a december 24-i nyitvatartást az egész kereskedelmet érintően szabályozni fogja” – mondta Heiszler Gabriella.

A vállalat felkészült a karácsonyi bevásárlási időszakra, s ünnepi köntösbe öltöztetett áruházai minden termékkategóriában változatos árukínálattal, kényelmi termékekkel és szolgáltatásokkal várják a vásárlókat. December elejétől a SPAR online shop mind a kiszállítás, mind a drive-in szolgáltatás területén megnövelt kapacitással dolgozik, amely az adventi időszakban szombatonként és vasárnaponként is hosszabb nyitvatartással segíti a vevők gördülékeny kiszolgálását.

A vásárlók a későbbiekben elérhetik az üzletekben, vagy a spar.hu weboldalon a nyitvatartással kapcsolatos információkat.