Kapcsolódó tartalmak

Cikk letöltése PDF

2022.08.24.

Adni Öröm! - tanszergyűjtő jótékonysági akció az INTERSPAR áruházakban

Rászoruló gyerekek iskolakezdését segíthetik tanszerekkel, illetve adománykártyák megvásárlásával az INTERSPAR áruházak vevői 2022. július 20-a és szeptember 4-e között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös kezdeményezésének keretein belül.

Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akcióban 2022. július 20. és szeptember 4. között adománykártyák megvásárlásával segíthetik az INTERSPAR-üzletek vevői a nehéz sorsú diákok iskolakezdését, közvetlenül a tanévindító előtt, augusztus 24-27. között pedig az áruházakban személyesen megvásárolt, és a Szeretetszolgálat önkénteseinek a helyszínen átadott füzetekkel, írószerekkel, tolltartókkal  iskolatáskákkal, tornacsomagokkal, s egyéb hasznos taneszközökkel járulhatnak hozzá a hátrányos térségekben élő gyerekek iskolakezdéséhez.

„A felzárkózó településeken élő családok számára az iskolatáska, tolttartó és egyéb tanszerek megvásárlása sokszor elérhetetlen. A gyerekek hátrányba kerülhetnek az iskolában amiatt, hogy hiányzik a megfelelő füzetük, nincs körzőjük vagy színes ceruzájuk. Emiatt lemaradhatnak a tanulásban, és akár szorongást is okozhat nekik a helyzet. Ezért fontos a SPAR Magyarországgal való együttműködésünk, amelynek köszönhetően az iskolakezdés előtt eljuttathatjuk a leginkább rászoruló családoknak a legszükségesebb felszereléseket. Az akció idején az áruházakban több száz önkéntesünk vesz részt a gyűjtésben, a vásárlók pedig személyesen is megtapasztalhatják, hogy adni nyáron is öröm.”  – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

„Az idén már 26 éves Adni Öröm! jótékonysági adománygyűjtési kampány keretében tavaly első ízben szerveztünk a Szeretetszolgálattal együtt tanszergyűjtő akciót INTERSPAR áruházainkban, amelynek köszönhetőn vásárlóink különösen nagy mennyiségű, több mint  57 000 darab tanszert adományoztak a rászoruló gyermekeknek, adománykártyák megvásárlásával pedig több, mint 2,2 millió forinttal járultak hozzá a nehéz helyzetben lévők tanévkezdéséhez: ezt az összeget pedig vállalatunk további egymillió forinttal egészítette ki. A felajánlásokat a karitatív szervezet tanszerekre váltotta, és a többi tárgyi adománnyal együtt eljuttatta a rászoruló családokhoz: mindez 1 500 gyermek számára könnyítette meg a tanévkezdést” – tette hozzá Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője, kiemelve, hogy immár csaknem harminc éve stratégiai partnerük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, s számos közös kezdeményezésük közül az egyik legeredményesebb az Adni Öröm! adománygyűjtő akció, illetve azon belül a nyár végi tanszergyűjtés.

A kampány teljes időtartama alatt dedikált adománykártyákat értékesítenek a SPAR online shopban, valamint a részt vevő INTERSPAR áruházakban, melyek listája a www.adniorom.hu oldalon érhető el. A kártyák 500, 1500, 3000, 5000 és 10000 forintos címletekben vásárolhatók meg. A vásárlók által jelképesen megvett termékeket valódi tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, amelyeket még a tanévkezdés előtt eljuttatnak munkatársaik a rászoruló családok iskolás gyermekeihez. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akció során a vásárlók tárgyi felajánlásokkal is támogathatják a kezdeményezést: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több száz önkéntese 2022. augusztus 24-27. között az összes hazai INTERSPAR áruházba kitelepül, hogy személyesen gyűjtsenek adományokat a tanévkezdés megkönnyítéséhez. A tanszerek gyűjtésének menete a korábbi – karácsonyi – élelmiszeradomány gyűjtéssel megegyező: a vásárló a kiválasztott terméket megvásárolja a kampányban részt vevő hipermarketek egyikében és a kasszazóna után átadja a Szeretetszolgálat önkénteseinek. Így az összeállított tanszercsomagokkal a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló  rászoruló családok gyermekei is megfelelő tárgyi feltételekkel kezdhetik meg az új tanévet.