Cikk letöltése PDF

2016.11.07.

Nemzetközi szabvány garantálja a SPAR-minőséget

Idén is kiemelt eredménnyel teljesített az ISO 9001:2008 és a HACCP tanúsító auditon a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., amely az élelmiszerláncok közül továbbra is az egyetlen Magyarországon, mely az ISO 9001 nemzetközi szabvány követelményei alapján tanúsított minőségirányítási rendszerrel rendelkezik.

„A 344 szupermarket, 32 INTERSPAR hipermarket és 108 franchise üzlet alkotta SPAR hálózat napi működését a szigorúan ellenőrzött minőség jellemzi, ez első helyen áll vállalatunk üzletpolitikájában. A minőség melletti elkötelezettséget nemcsak beszállítóinktól várjuk el, hanem belső működésünkben is magas minőségi követelményeket támasztunk”, hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2009 decemberétől a világ vezető auditor szervezete, az SGS által tanúsított kereskedelem specifikus Integrált Irányítási Rendszert (IIR) működtet. Ennek a rendszernek két fontos eleme az ISO 9001: 2008 szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer.

Az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer számos előnyt biztosít nemcsak a SPAR-nak, hanem a vállalat partnereinek és a vásárlóinak egyaránt. Az élelmiszerbiztonsági rendszerrel összehangolt, átlátható dokumentációs rendszer bevezetésével a szervezet minden szintjén megvalósulnak a szabályozott működés feltételei. Ezáltal egyértelművé válnak a feladat- és felelősségi körök, így a munkafolyamatok jobban nyomon követhetőek és értékelhetőek.

Az elkövetkező időszak kiemelten fontos a SPAR életében, hiszen 2017-ben már az új szabvány (ISO 9001:2015) szerinti tanúsításra dolgozza át Integrált Irányítási Rendszerét, amely számos új, vásárlói elégedettséget növelő módosítást is tartalmaz.

„A SPAR csoport mindezek mellett idén is teljesítette a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány logisztikai részének (IFS Logistics Standard) legmagasabb szintű elvárásait. A 2014-ben megszerzett, s évente sikeresen megújított önkéntes minősítéssel az áruházlánc biztosítja az üzlethálózat igényeinek megfelelő kiszolgálást, a vevői szempontokon alapuló fejlesztési folyamatokat, az esetlegesen előforduló hibák azonnali, gyors és hatékony kezelését. A vásárlók számára ezek a nemzetközi tanúsítványok biztonságot, garanciát jelenthetnek”, tette hozzá Maczelka Márk.

 

További felvilágosítás:

Maczelka Márkkommunikációs vezető

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út

Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: maczelka.mark@spar.hu