Cikk letöltése PDF

2016.11.15.

Átadásra kerültek a SPAR Budapest Maraton®-on összegyűjtött plüssjátékok

Az ország legnagyobb futófesztiválja évek óta nem csak a futásról, hanem a társadalmi felelősségvállalásról is szól, amely a SPAR számára mindig is a kiemelten fontos volt. Amellett, hogy az élelmiszerlánc nagy figyelmet fordít az egészséges életmód és a mozgás fontosságának hangsúlyozására, olyan kezdeményezések mellett is kiáll, amelyek révén hátrányos helyzetben lévő embereken segíthet.

Idén 31. alkalommal rendezték meg Budapest szívében a SPAR Budapest Maraton® Fesztivált, amelyen összesen több mint 28 ezren álltak rajthoz. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő futóversenyen a rekordszámú nevező között nemcsak tapasztalt sportolók, hanem első maratonisták és sztárok is szép számmal akadtak. 

A verseny helyszínén az áruházlánc sátránál várták azokat, akik plüssjátékokat is hoztak, hogy azokkal a család nélkül felnövő gyermekek napjait tegyék szebbé. A jótékonysági akció a tavalyi SPAR Budapest Maraton®-on indult, és mivel már akkor is roppant nagy sikernek örvendett, ezért az idei évben is megszervezték a gyűjtést. A kezdeményezésnek meg is lett az eredménye: összesen 1100 plüssfigura gyűlt össze, melyeket a fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon lakói már át is vettek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén még a tavalyinál is több ajándékkal támogatták a futók a rászoruló gyermekeket. A SPAR nemcsak kiváló minőségű élelmiszereket, ezáltal pedig az egészséges élet megteremtéséhez szükséges alapokat nyújtja vásárlóinak, hanem azt is, hogy közösséggé kovácsolódjanak olyan programoknak köszönhetően, mint a futás vagy éppen a jótékonykodás” - hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.