Cikk letöltése PDF

2016.11.07.

A legszebb ajándék Te vagy! – elkészült a SPAR karácsonyi filmje

Először készített karácsonyi image spotot a SPAR úgy, hogy a reklámfilm három ország marketingeseinek és kreatív szakembereinek összefogásában valósult meg.

A spot november 3-tól on air Magyarországon.

„Hasonló karácsonyi reklámfilmet először tavaly készített a SPAR, a nyugati-európai nagy élelmiszerláncok által diktált trendnek megfelelően. Már akkor is olyan image filmet szerettünk volna készíteni, amely nem a termékeket hangsúlyozza, hanem az érzelmeket és ezen keresztül hoz közelebb a márkához. Idén a SPAR 25 éves hazai történetében először a karácsonyi film nemzetközi összefogás keretében készült el. Érdekessége, hogy össze kellett hangolni a három ország kulturális különbségeit, és így kellett egy olyan univerzális üzenetet, képi világot létrehozni, amely jól működik minden országban”, mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A reklámfilm egy fiatal házaspár életébe enged bepillantást, történetük egy érzelmi utazásra visz minket a karácsonyi előkészületek idején, amelynek a végén szívmelengető a happy end. A képkockák bármely család otthonában készülhettek volna: ismerős és olykor kényelmetlen pillanatok ezek, de a feloldásuk katartikus.

„Olyan globális értékeket szerettünk volna hangsúlyozni legújabb image filmünkben, mint a szeretet és gondoskodás, valamint a közös otthon, amelyeket egy szent ünnep, a Karácsony testesít meg minden magyar, szlovén és horvát család otthonában”, hangsúlyozta Németh Károly marketing vezető helyettes.

A határokon átnyúló tv-kampány az első hasonló együttműködés a SPAR magyarországi, szlovéniai és horvátországi vállalata között, a tartalmi megvalósítás a szlovén Futura DDB ügynökséghez fűződik. A 60 és 95 másodperces formátumban elkészült kisfilmet Szlovénia egyik városában és a közelében lévő erdőkben, hegyekben forgatták, a kifejezetten erre a reklámfilmre írt zene a dramaturgia ívét követi.

Az új image-filmhez kapcsolódó TV, óriásplakát és citylight, digitális és közösségi média aktivitás, valamint bolti kommunikáció is indul.

A film a következő linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=VTpG8rVBP3k&feature=youtu.be

 

További felvilágosítás:

Maczelka Márkkommunikációs vezető

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út

Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: maczelka.mark@spar.hu